Over ons

Alles draait om paarden……..

Hoeve de Ruif is lange tijd in gebruik geweest als melkveehouderij van Herm en Toos Verwijlen. Heel in het begin bewerkte Herm het bijbehorende land nog met de paarden. Na het werk op het land ging Herm nog als hobby op de paarden rijden. Op zondag werden de paarden voor de kar gespannen en gingen te voet naar concours. En zeker niet onverdienstelijk. Met zijn “topper” Ajaxien haalde hij menige 1e prijs mee terug naar Hoeve de Ruif. Werken met de paarden was voor hem zijn lust en zijn leven.

De landbouwmechanisatie ging echter door en de trekpaarden werden vervangen door steeds grotere tractoren. Koeien werden gehuisvest in een ligboxenstal en nieuwe stallen werden gebouwd voor het groeiend aantal stuks vee. Het bedrijf groeide door en voor het rijden van wedstrijden met de paarden was voor Herm steeds minder tijd. Paarden zijn echter nooit weggeweest op Hoeve de Ruif.

Voor de kinderen van Herm en Toos, Lisbeth en Harald Verwijlen was het dan ook niet moeilijk om de hobby met de paarden op te pakken. Herm en Toos legde ze geen strobreed in de weg om te gaan rijden. Met veel plezier werden er op zondag met de hele familie dagritten ondernomen, lekker uren met de paarden de bossen in. Daarnaast was er nog grote liefhebberij aan het fokken van paarden.

Lees verder...

WebDesign : GSD Automatisering BV